LP-Vampulan Cassidy Baird valittiin jo toistamiseen liigatähdistöön. Kunniakirjan hänelle ojensi Jukka Honkasalo. Kuva Antti Kaskinen

LiigaPlokilla enemmän tahtoa kuin kotijoukkueella

2.3.2022

LP-Vampulan kauden viimeinen runkosarjan ottelu kotikentällä Tahto Areenalla Huittisissa ei päättynyt toivotunlaisesti. Vieraat Pihtiputaalta tulivat ja veivät ansaitusti pisteet erin 1–3 (19–25, 25–18, 16–25, 19–25).

Ottelun alussa LP-Vampulalla oli juhlahetki, kun joukkueen yleispelaaja Cassidy Baird valittiin helmikuun liigatähdistöön. Samanlaisen kunniakirjan hän sai jo tammikuussa.

Ensimmäinen erä alkoi hyvin ja Vampula johtikin jo pistein 11–6, mutta Ploki tuli ja tasoitti erän jo sen puolivälissä pistein 13–13. Ploki meni johtoon tilanteessa 17–18 eikä johtoasemaansa enää luovuttanut kotijoukkueelle. Vampula teki virheitä ja Ploki vei ensimmäisen erän pistein 19–25.

Toisessa erässä Vampula pääsi jo kuuden pisteen johtoon tilanteessa 10-4, jolloin Plokin valmentaja Arto Oinas otti jo toisen aikalisän. Ploki pääsi jo neljän pisteen päähän, mutta Vampula otti vahvan tuntuisen johdon jo tilanteessa 20–12. Ploki kuitenkin kuroi erän loppumetreillä Vampulan eroa umpeen ja lopulta erä päättyi kotijoukkueelle 25–18.

Kolmas erä alkoi taas Plokin tahdissa ja Vampula oli koko ajan takamatkalla. Vampula oli neljän pisteen päässä tilanteessa 10–14, mutta sitten Ploki karkasi ja vei erän 16–25.

Neljännen erän alussa Vampulan peli takkusi oikein kunnolla. Ploki johti jo 1–7, kun Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti jo toisen aikalisän. Vampulalla ei ollut pätkääkään onnea eikä kaikilla pelaajilla ollut tänään se ihan paras pelipäivä. Kotijoukkueelle kertyi syöttövirheitä, kun taas Ploki syötti tarkasti ja heillä oli myös onnea matkassa. Ploki johti jo erän puolivälissä kuudella pisteellä, mutta erän loppua kohti mentäessä Vampula kiri, kun Plokillekin kertyi muutama virhe. Vampula pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän tilanteessa 16–18, mutta sen jälkeen Ploki meni menojaan ja vei erän pistein 19–25.

LiigaPlokin parhaana palkittu Olena Napalkova totesi, että ottelu oli kova, mutta Ploki saavutti kolme sarjapistettä, mikä oli tärkeää.

LP-Vampulan parhaana palkittu Julia Seikkula totesi, että koko joukkue syötti kaksi ensimmäistä erää hyvin.

–Kolmannessa erässä syöttö heikkeni ja vastustaja pääsi paremmin ratkaisupalloihin kiinni, totesi Julia Seikkula

LiigaPlokin valmennuksesta viimeiset pari kuukautta vastannut Arto Oinas totesi, että ajanjakso on ollut haastava.

–Viimeinen viikko on ollut erityisen haastava, mutta nyt kun saimme täältä kolme sarjapistettä, yhdeksäs sija sarjassa on liki. Ehdottomasti meillä oli pakkovoiton tunne, ettei karsimaan joutuminen jäisi muiden käsiin.

–Kaksi ensimmäistä erää oli meille tosi vaikeita, olimme ihan telineissä. Sitten löysimme oman pelimme, vähän enemmän tehtiin töitä nostoille ja sitä kautta pääsimme hyökkäämään keskeltä. Ei missään nimessä helppo peli, sanoi Arto Oinas.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos onnitteli Plokia ansaitusta voitosta.

–Ei ollut yhtään hyvää asiaa, jonka olisimme tänään hoitaneet hyvin. Taistelimme syötön ja vastaanoton kanssa. Teimme 32 virhettä, mikä on ehdottomasti liian paljon etenkin sellaista joukkuetta vastaan, joka tulee tänne taistelemaan tosissaan pisteistä. Meillä oli tänään huono päivä, mutta hyvä asia on, että meillä on viikonloppuna edessä kaksi ottelua, jotta voimme todistaa, että osaamme pelata, sanoi Ziga Kos.

Yksi hyvä erä ei riittänyt kirittämään Vampulaa voittoon. Perjantaina joukkue lähtee pohjoisen kierrokselle. Lauantaina joukkue kohtaa vahvasti koko kauden pelanneen Kuusamon Pölkyn ja sunnuntaina on vuorossa ottelu Woman Volleytä vastaan Rovaniemellä.

LP-Vampula Huittinen – LiigaPloki Pihtipudas

1–3 (19–25, 25–18, 16–25, 19–25)

LP-Vampula: Cassidy Baird 13/+9, Julia Seikkula 13/+5, Kristiana Petrova 13/-4

LiigaPloki: Anna Yefremenko 19/+13, Silvia Pertens 14/+3, Siiri Vehmanen 10/+8

Ässät 7-5, syöttövirheet 13-5, torjunnat 8-12, hyökkäys% 29-34, vastaanotto% 38-31