Kristiana Petrova nakutti ottelussa 15 pistettä ja palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Kuva; Hanna Arve-Talvitie

LP-Vampula haki Kuopiosta kolme pistettä

23.2.2022

LP-Vampula matkusti Kuopioon ensimmäiseen liigaotteluun kahden viikon tauon jälkeen sangen siipirikkoisena. Matkaan saatiin vain yhdeksän pelaajaa ja heistäkin osa vielä toipilaina. Siitä huolimatta Vampula voitti kotijoukkue Puijon erin 0–3 (22–25, 19–25, 23–25). Saaliina oli joukkueelle kolme todella tärkeää sarjapistettä.

LP-Vampula Huittinen sai Kuopioon mukaan aloituskentällisen lisäksi kaksi vaihtopelaajaa. Ykkössarjajoukkueesta mukana olivat passari Nanna Talvitie ja yleispelaaja/hakkuri Selma Räsänen, jotka saivat seurata ottelua sivusta ilman pelivastuuta.

Vakiorosteri oli koossa: laiturit Cassidy Baird ja Kristiana Petrova, keskipelaajat Laura Laukkanen ja Emilia Tyynismaa, passari Elvita Dolotova, hakkuri Julia Seikkula ja libero Mia-Maria Jokinen.

Ensimmäien erä oli tasaista puurtamista, mutta 15 pistettä saavutettuaan Puijo repäisi kolmen pisteen kaulan. LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti tällöin aikalisän ja vieraat alkoivat kuroa kotijoukkueeseen syntynyttä eroa umpeen. Tilanteessa 17–17 Vampula siirtyi Kristiana Petrovan ässillä johtoon ja pistejohto kasvoi Puijon virheiden turvin. Erälle niitin tinttasi lattiaan Cassidy Baird pistein 22–25.

Toinen erä alkoi Vampulan hienoisessa johdossa. Puijo teki uskomattoman paljon sekä syöttö- että hyökkäysvirheitä. Puijo pääsi Vampulan kannoille jo tilanteessa 12–13, mutta rauhallisella peruspelillä Vampula vei erää ja se päättyi lopulta pistein 19–25 Cassidy Bairdin ässällä.

Kolmannessa erässä Puijo oli lähes koko ajan kuskin paikalla johtaen erää kolmella pisteellä tilanteessa 19–16. Vampula ei antanut periksi, vaan se kuroi eroa umpeen ja erässä mentiin tasatahtia aina tilanteeseen 23–23 asti. Vampula teki tarvittavat kaksi pistettä vieden erän pistein 23–25 ja napaten mukaansa Huittisiin tuiki tärkeät kolme sarjapistettä.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie myönsi ottelun jälkeen, että vähän ”kylmäsi” lähteä matkaan yhdeksällä pelaajalla, mutta vaihtoehtoja ei juuri ollut. Toivottavasti saamme seuraaviin peleihin jalkeille enemmän pelaajia.

–Panostimme syöttöön, joka toimikin hyvin, mutta vastustaja sen sijaan teki 17 syöttövirhettä, kertoi Talvitie.

Lehdistötilaisuudessa LP-Vampulan paras pelaaja Kristiana Petrova oli ylpeä joukkueestaan.

–Pelasimme voitosta myös niille pelaajille, jotka eivät nyt päässeet mukaan, sanoi Petrova.

Puijon palkittu Hilkka Hujanen oli ottelun jälkeen allapäin.

–Meillä oli karmea syöttöpeli ja teimme vastustajalle virheillämme lähes puolet heidän pisteistään, totesi Hujanen.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos oli myös ylpeä Vampulan pelaajista.

–Tämä on ollut vuoristorataa, mutta keskityimme hyvin tähän peliin ja positiivisella asenteella saavutimme toivotun tuloksen. Joukkue on kärsinyt sairastelusta, jonka vuoksi olimme täällä pienellä kokoonpanolla, sanoi Ziga Kos.

Puijon valmentaja Jukka Lehtonen oli ottelun jälkeen todella harmissaan.

–Syöttöpeli oli meiltä luokatonta. Kolmas erä oli meiltä pikkuisen parempi, mutta teimme ottelussa sekä  henkilökohtaisia virheitä että taktisia virheitä. Meillä on peiliin katsomisen paikka niin pelaajilla kuin valmennuksellakin, sanoi Lehtonen.

LP-Vampulalla on vuorossa kaksi kotipeliä. Lauantaina Tahto Areenalle saapuu Helsinki Volley klo 17 alkavaan otteluun. Keskiviikkona 2. maaliskuuta pelataan sairastelujen vuoksi siirretty kotipeli LiigaPlokia vastaan. Ottelu alkaa Tahto Areenalla klo 18.30.

Puijo Volley – LP-Vampula

0-3 (22-25, 19-25, 23-25)

Puijo: Hilkka Hujanen 11/+4, Natasha Calkins 12/+4, Emilia Kääntä 7/+2

LP-Vampula: Kristiana Petrova 15/+7, Cassidy Baird 11/+2, Julia Seikkula 8/+6

Ässät 3-5, syöttövirheet 17-8, torjunnat 4-3, hyökkäys% 35-38, vastaanotto% 38-43