LP-Vampula keräsi torjunnoilla jopa 11 pistettä. Kuvassa Kuortaneen Iina-Reeta Kaikkosen hyökkäystä torjumassa Laura Laukkanen ja Pipsa Roivainen. Kuva: Antti Kaskinen

Illan paras anti oli kolme sarjapistettä

10.2.2022

Ottelu alkoi yllättävästi Kuortaneen johtaessa ensimmäistä erää jo luvuin 4–6, kunnes Vampula heräsi ja siirtyi vähitellen johtoon. Vampula oli jo selvässä johdossa tilanteessa 20–14 ja päävalmentaja Ziga Kos peluutti myös Vampulan ykkössarjajoukkueen pelaajia. Ensimmäisenä kentälle pääsi hakkuri Selma Räsänen. Kuortane kuroi Vampulan johtoa kiinni päästen erän lopussa 20 pisteeseen Vampulan 25 pistettä vastaan.

Toisessa erässä Vampula oli kuskin paikalla ja vei erään puolivälissä jo pistein 15–9. Vampulan torjuntapeli toimi hyvin ja hyökkäyspelikin sujui mallikkaasti. Vampula vei erän murskaluvuin 25–11. Erän loppuvaiheessa peliaikaa saivat aloituskuusikkoon kuuluvien Emilia Tyynismaan, Cassidy Bairdin ja Pipsa Roivaisen lisäksi Milja Raitis, Selma Räsänen ja libero Laura Liikanen.

Kolmannen erän alussa Vampula oli lievässä pinteessä, kun Kuortane hengitti niskaan jo tilanteessa 6–5. Kuortane ei kuitenkaan luovuttanut ja oli parhaimmillaan jo kolmen pisteen päässä Vampulasta. Loppuosan ottelusta Vampulan kentällä olivat muutamasta pelistä sivussa ollut passari Elvita Dolotova sekä Iida Mikkonen ja Aino Ollonen. Muut pelaajat olivat Milja Raitis, Selma Räsänen, Laura Liikanen ja Emilia Tyynismaa.

Ottelussa nähtiin muutama pitkä palloralli, jossa pisteistä taisteltiin tiukasti verkon molemmilla puolilla. Kolmannen erän lopussa palloralli päättyi Kuortaneen Heini Kovasen hyökkäykseen. Vampulan vei kuitenkin erän luvuin 25–21 ja se päättyi Emilia Tyynismaan torjuntaan.

Torjuntapisteitä Vampula keräsi 11, joista Kristiana Petrova napsi neljä, Emilia Tyynismaa kolme ja yhden torjunnan kirjauttivat nimiinsä Pipsa Roivainen, Cassidy Baird, Laura Laukkanen ja Selma Räsänen.

Kuortaneen Heini Kovanen totesi lehdistötilaisuudessa, että peli olisi voinut olla joukkueelta parempaakin, mutta ei sentään ollut ihan huonoimmastakaan päästä.

–Olen iloinen voitosta. Aloitimme hieman uneliaasti, mutta sen jälkeen teimme työmme niin kuin pitikin. Oma pelini on menossa parempaan suuntaan, kuten joukkueenkin peli loukkaantumisista huolimatta, sanoi Vampulan palkittu Kristiana Petrova.

Kuortaneen päävalmentaja Nikolas Buser totesi, että joukkueen pelisuunnitelma oli toisenlainen miltä se ottelun päättyessä näytti.

–Vampula pelasi niin kuin oletimmekin. Olemme taistelleet viime viikot vastaanoton kanssa, mutta pelejä ei voiteta, jos ei tehdä pisteitä, sanoi Buser.

Ziga Kos oli tyytyväinen kolmesta sarjapisteestä, mutta ottelun alkutahdit eivät olleet hänelle mieleen.

–Suunnitelmanamme oli aloittaa agressiivisesti, mutta alku oli unelias. Annoimme vastustajalle liikaa helppoja pisteitä. Tärkeintä oli kuitenkin puhdas 3–0 voitto ja kolme sarjapistettä, sanoi Kos.

LP-Vampula kohtaa seuraavaksi Nurmon Jymyn sunnuntaina Nurmossa. Seuraava kotipeli on sunnuntaina 20. helmikuuta, jolloin vastassa on LiigaPloki Pihtiputaalta.

LP-Vampula Huittinen–Kuortane

3-0 (25-20, 25-11, 25-21)

LP-Vampula: Cassidy Baird 15/+6, Kristiana Petrova 9/+8, Laura Laukkanen 8/+7

Kuortane: Heini Kovanen 11/+7, Iina-Reeta Kaikkonen 7/-1, Iida Pöllänen 6/-3

Ässät 6-5, syöttövirheet 10-6, torjunnat 11-1, hyökkäys% 47-30, vastaanotto% 40-25