• Arolan Höyläämö
LP-Vampula ei tuumaustauoista huolimatta saanut peliään kuosiin Hämeenlinnan illassa. Kuva: Timo Talvitie

”Käsijarru päällä ei näitä otteluita voiteta”

6.2.2022

LP-Vampula pelasi Hämeenlinnaa vastaan samalla kokoonpanolla kuin viikkoa aiemmin LP Viestiä vastaan. Silloin joukkueen voitontahto oli korkealla, joka myös johti toivottuun tulokseen. Nyt tuota tahtoa ei löytynyt ja pelaajista kentällä onnistui parhaiten joukkueen managerin Timo Talvitien mukaan libero Mia-Maria Jokinen. Passari Elvita Dolotova oli nyt joukkueenjohtajana. Hän kärsii edelleen keskivartalovaivasta.

Ensimmäinen erä oli tasaista aina tilanteeseen 17–17 asti, jolloin Vampula kiri Hämeenlinnan hienoisen etumatkan umpeen. Erä kääntyi kotijoukkueelle ”entisen vampulalainen” Nayaran syöttövuorolla. Hänen etukentälle pudonneet ässänsä veivät Hämeenlinnan johtoon 20–17, jonka jälkeen Vampulan hyvä ote hyytyi ja erä päättyi kotijoukkueelle 25–18.

Toiseen erään Vampula tuli toisenlaisella ilmeellä ja vei erää hienosti aina tilanteeseen 18–23 asti, mutta sitten jotain tapahtui.

–Kuten monesti ennenkin, selvässä johdossa voitontahtoa ja uskoa omaan pelaamisen ei ollut. Voittoa pelättiin, vaikka oltiin reilussa johdossa. Käsijarru päällä näitä otteluita ei voiteta. Me emme päässeet tähän peliin missään vaiheessa sisälle, sanoi Timo Talvitie.

Kolmas erä oli sitten jo Hämeenlinnan näytöstä, eikä Vampulalla riittänyt enää puhtia. Erä päättyi Hämeenlinnalle 25–13.

LP-Vampulan parhaana palkittu passari Pipsa Roivainen oli ottelun jälkeen syystäkin allapäin.

–Hävisimme tämän ottelun omiin virheisiimme ja vastustaja osasi käyttää tilanteen hyväkseen. Epäselvissä tilanteissa paremmalla kommunikaatiolla olisi tilanne voinut olla toinen. Meillä on potentiaalinen porukka, mutta nyt pitää nollata tämä peli pian ja keskittyä seuraavaan otteluun, sanoi Roivainen.

Seuraavassa ottelussa LP-Vampulalla on vastassa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue. Ottelu pelataan torstaina 10. helmikuuta Tahto Areenalla klo 18.30.

Hämeenlinnan lentopallokerho–LP-Vampula Huittinen 3–0 (25–18, 26–24, 25–13)

Hämeenlinna: Natasa Sevarika 13/+13, Vera Klimovich 12/+12, Yasmine Madsen 11/+8

LP-Vampula: Kristiana Petrova 11/+4, Laura Laukkanen 10/+7, Cassidy Baird 10/+3

Ässät 5-5, syöttövirheet 5-5, torjunnat 6-6, hyökkäys% 48-33, vastaanotto% 42-37