Voitto oli LP-Vampulalle makea, kuten Kaskisen Antin ottamasta kuvasta näkyy.

LP-Vampulalta löytyi voitontahtoa enemmän kuin Viestiltä

29.1.2022

LP-Vampula Huittinen tuli otteluun erinomaisella asenteella. Vaikka pallo pomppi ensimmäisessä erässä Viestille paremmin, Vampula ei tästä lannistunut. Toisessa erässä taistelutahto nousi hyvin esiin, kun erän ratkaisu venyi jatkopalloille. Vaikka Viestillä oli jo viisi eräpalloa, Vampula ei luovuttanut, vaan vei erän lopulta toisella eräpallollaan 30–28.

Kolmas erä alkoi Vampulan johtaessa 4–1, mutta Viesti tuli rinnalle ja ohi. Ottelu oli tasaista puurtamista puolin ja toisin, sillä tilanteessa 16–17 Viesti sai taas rytmistä kiinni ja meni johtoon päävalmentaja Tomi Lemminkäisen ottaman aikalisän jälkeen 16–20 ja vei lopulta erän kuuden pisteen erolla numeroin 19-25.

Neljäs erä oli LP-Vampulan passarina pelanneen Pipsa Roivaisen. Hän syötti kolme ässää ja hänen syöttövuorollaan Vampula siirtyi jo roimaan 9-2 johtoon. Viesti kuitenkin kiristi otettaan ja kavensi eron parhaimmillaan kolmeen pisteeseen tilanteessa 14-11. Sen lähemmäksi Vampula ei vastustajaansa päästänyt vaan vei erän hienosti 25-16.

Vampulalla oli jo plakkarissa yksi sarjapiste, mutta siihen ei joukkue tyytynyt. Vampula meni alussa jo turvallisen tuntuiseen 7-3 johtoon, jolloin Lemminkäinen turvautui aikalisään. Vampula jatkoi kuitenkin omaa hyvää pelaamistaan ja piti kiinni johtoasemastaan. Viesti sortui myös virheisiin, mikä edesauttoi Vampulaa voittoon. Cassidy Bairdin upealla hyökkäyksellä erä päättyi lukemiin 15-9 ja koko ottelu erin 3-2.

Vampulan kentällisessä oli monta onnistujaa. Pipsa Roivainen tuli passariksi parin päivän varoitusajalla, kun ykköspassari Elvita Dolotovalla oli sivussa keskivartalovaivan vuoksi. Roivainen pääsi nyt pelaamaan koko ottelun ja onnistui etenkin syöttöruudussa, mutta myös hyökkäyksissä. Hän syötti kaikkiaan neljä ässää ja keräsi kaikkiaan yhdeksän pistettä.

Cassidy Baird oli joukkueen paras pisteidentekijä. Kristiana Petrova takoi myös pisteitä tuttuun tyyliin, mutta hänelle kertyi myös hyökkäysvirheitä. Hakkurina ollut Julia Seikkula onnistui myös hyvin ja samoin keskellä Laura Laukkanen jatkoi hyvää työskentelyä. Emilia Tyynismaan otteista näkee, että runsas peliaika tekee hänelle hyvää ja onnistumisia tulee nyt hyvin. Libero Mia-Maria Jokinen pelasi vastaanotossa hyvin ja noukki palloja hienosti kentän rajasta. Kentällä syöttövaihdoissa kävivät myös Milja Raitis ja Aino Ollonen. Raitis kirjautti itselleen myös yhden ässän.

Vampulalla toimi nyt hienosti niin vastaanotto kuin torjuntakin ja joukkueella oli myös onnea matkassa. Joukkue keräsi jopa 16 torjuntapistettä. Lähes jokainen pallo pelattiin loppuun asti eikä virhettä jääty kauaa murehtimaan, vaan huomio keskitettiin heti seuraavaan palloon.

LP-Vampulan parhaana palkittiin ansaitusti Pipsa Roivainen ja Proliberona Mia-Maria Jokinen. Viestin paras oli entinen LP-Vampulan hakkuri Iina Andrikopoulou.

Pipsa Roivainen totesi lehdistötilaisuudessa, että joukkue oli päättänyt ”klaarata” tämän pelin. Joukkuehenki saatiin hyvin päälle ja se näkyi. Voitto oli koko joukkueen yhteinen työvoitto ja jokaisesta pallosta jaksettiin taistella. Tästä joukkuetta kiitteli myös LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos, joka oli suojattiensa esitykseen ja taisteluilmeeseen tyytyväinen. Asenne oli kohdallaan.

LP-Viestin Iina Andrikopoulou ei löytänyt syytä siihen, miksi joukkueelle tuli Tahto Areenalla takkiin. Hän totesi, että Vampula pelasi hyvin. Samaa mieltä oli päävalmentaja Tomi Lemminkäinen. Viesti ei pelannut huonosti, mutta Vampula oli parempi.

LP-Vampula Huittinen- LP Viesti

3-2 (21-25, 30-28, 19-25, 25-16,15-9)

LP-Vampula: Cassidy Baird 25/+17, Laura Laukkanen 14/+11, Kristiana Petrova 11/-2

LP Viesti: Iina Andrikopoulou 25/+12, Elena Becheva 17/+4, Lessica Kosonen 14/-2

Ässät 10-9, syöttövirheet 13-14, torjunnat 16-7, hyökkäys% 34-34, vastaanotto% 38-46