LP-Vampulan passari Elvita Dolotova palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Kuva: Antti Kaskinen

Kolmen pisteen iltapuhde Helsingissä

26.1.2022

LP-Vampula lähti Kisahalliin vahvalla peliajatuksella, mutta erä lässähti sangen nopeasti. Helsinki Volleylla oli alla hyvät ottelut LiigaPlokia ja WoVoa vastaan, joten se antoi odottaa tiukempaa vastusta. Vampulan vei kuitenkin erää miten tahtoi. Helsnki Volley sortui lukuisiin virheisiin ja Vampula voitti erän selvin numeroin 12–25.

Toinen erä alkoi Vampulan selvässä johdossa. Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen otti ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 1–6. Erän loppupuolella Helsinki syttyi taistelemaan ja nousi jo 15 pisteeseen, kun Vampulalla niitä oli jo 21. Sen pidemmälle kurominen ei riittänyt ja Vampula vei erän lukemin 15–25,

Kolmas erä oli ottelun tiukin. Jos teki Helsinki Volley virheitä, niitä kertyi Vampulallekin. Helsinki johti erän alussa jopa 3–0, mutta Emilia Tyynismaan syöttövuorolla Vampula siirtyi jo johtoon 6–4 eikä johtoasemaansa sen jälkeen luovuttanut kotijoukkueelle.

Helsinki hengitti Vampulan niskaan roikkuessa pisteen päässä aina tilanteeseen 14–15 asti, mutta sen jälkeen Vampula nappasi selvän hajuraon ja vei erän lopulta pistein 20–25.

Vampulan kokoonpanosta puuttui hakkuri Marika Välimäki, joka loukkasi harjoituksissa polvensa. Tilannetta tutkitaan ja katsotaan, onko hän vielä mukana kauden loppupeleissä.

–Marikan paikalla pelasi Julia Seikkula, joka selvisi urakastaan hyvin. Samoin keskipelaajan paikalla onnistui Emilia Tyynismaa, totesi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Vampulalla on astetta kovempi koitos tulossa kotikentällä lauantaina, kun Tahto Areenalle saapuu LP Viesti Salosta. Ottelu alkaa klo 17, mutta se pelataan koronasäännösten mukaisesti tyhjille katsomoille.