Cassidy Baird palasi joukkueeseen lievän loukkaantumisen jälkeen ja hänet palkittiin heti LP-Vampulan parhaana pelaajana. Kuva: Antti Kaskinen

Vampulan niukkojen tappioiden kirous jatkuu–Puijo voittoon ensimmäisen kerran Huittisissa

16.1.2022

–Tämä sali on yksi vaikeimpia vierasjoukkueille, ainakin meille on ollut, sanoi Puijon valmentaja Jukka Lehtonen ottelun jälkeen.

–Hyvä, että pystyimme kairaamaan tiukat erät kotiin. En tiedä mikä tästä salista tekee niin vaikean vastustajille. Toisaalta, kotijoukkue pelaa täällä hyvin ja syöttää hyvin. En näe salissa paljoa eroa muihin saleihin. Kai se on jonkunlainen Vampulan henki, joka meitä vastaan täällä aina hyökkää.

Ja tiukkahan ottelu oli koko ajan, mistä kertovat hyvin eräluvutkin. Erät päättyivät kolmesti vasta jatkopalloilla. Ja LP-Vampulan kannalta, erävoitot menetettiin jälleen niukimmalla mahdollisella tavalla eli kahdella pisteellä.

Neljännessä erässä Vampula oli jo selvässä johdossa ja kiinni yhdessä sarjapisteessä. Vampulalla oli kuuden pisteen johto tilanteessa 19–13, mutta niin vain Puijo tuli, osin Vampulan virheiden saattelemana tilanteeseen 22–22. Vampula sai jo pari eräpalloakin itselleen, mutta Puijo tuli ja ratkaisi ottelun edukseen.

–Tosi tasaisia eriä, jäätäviä palloralleja emmekä olleet ihan parhaalla jalalla tänään liikkeellä, mutta tärkeintä on 3–1 lopputulos meille, sanoi Puijon parhaana palkittu Hilkka Hujanen ottelun jälkeen.

Puijo on noussut sarjassa huimasti ja on nyt viidentenä. Hilkka Hujasen mukaan menestys johtuu siitä, että joukkue on löytänyt tekemisen meiningin.

–Treeneissä ja peleissä on kaikilla pelaajilla itseluottamus ”kohillaan” ja siten on alkanut löytyä avaimet voittoihin.

–Annoimme paljon pisteitä virheillämme vastustajalle emmekä pelanneet tänään sellaista peliä kuin olisimme halunneet. Olimme lähellä, mutta emme tarpeeksi lähellä voittaaksemme eriä, sanoi LP-Vampulan illan paras pelaaja Cassidy Baird.

Baird pelasi nyt ensimäisen kevätkauden ottelunsa loukkaantumisen jälkeen.

–Olen ihan tyytyväinen omaan peliini tältä illalta, mutta tiedän pystyväni parempaan. Kun pystyn taas harjoittelemaan enemmän, sujuu pelikin paremmin, sanoi Baird.

Jukka Lehtonen totesi pelistä, että se oli tosi tiukka.

–Sanoin neljännen erän alussa pelaajille, että saatte itse päättää, pelataanko kahden pisteen erolla tämäkin erä ja sinne he halusivat sen viedä. Hatunnosto Vampulalle, he pelasivat hyvin. Lopputulokseen vaikutti se, että toinen ulkomaalainen yleispelaaja on takaisin rosterissa, sanoi Lehtonen.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos myönsi Cassidy Bairdin tavoin, että se oli lähellä, mutta ei tarpeeksi lähellä.

–Menetimme tämän ottelun toisessa erässä. Teimme hieman rennommalla pelillämme virheitä, joiden avulla Puijo pääsi mukaan peliin. Pelasimme eriä hyvin 20 pisteeseen asti, mutta sitten fokus herpaantui ja menetimme aggressiivisuuden pelistä.

Vampula on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja menetti Samantha Rubalin keskikentältä tästä syystä.

–Pelasimme nyt ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon tällä aloituskokoonpanolla. Keskikenttäpelaajia Samanthan tilalle ei ole juuri nyt tarjolla, joten pelaamme tällä kokoonpanolla kauden loppuun asti, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampulalla on edessään reilun viikon ottelutauko. 26.1. joukkue matkustaa Helsinki Volleyn vieraaksi Töölön Kisahalliin. 29.1. Vampula saa Tahto Areenalle vieraakseen LP Viestin Salosta.

LP-Vampula – Puijo Wolley

1-3 (26–24, 26–28, 23–25, 27–29).

Koti: Cassidy Baird 22/+13, Kristiana Petrova 20/+7, Laura Laukkanen 11/+7

Vieras: Hilkka Hujanen 18/+10, Natasha Calkins 17/+7, Eveliina Smolander 13/+13

Ässät 9-9, syöttövirheet 4-13, torjunnat 11-8, hyökkäys% 29–36, vastaanotto% 41–43