LP-Vampulasta palkittiin joukkueen parhaan pelaajan Kristiana Petrovan lisäksi passari Elvita Dolotova. Hän sai tehdä kentällä täyden työpäivän. Kuva: Antti Kaskinen.

Makea joululahja Pihtiputaalta

19.12.2021

Ottelu oli molemmilta joukkueilta hieman haparoivaa, mutta antoi silti viihdettä runsain mitoin. Ensimmäinen erä oli hienoista Vampulan painostusta ja huittislaisjoukkue johtikin erää lähes koko ajan jättäen kotijoukkueen 20:een pisteeseen.

Toisessa erässä Ploki sai vahvan alun, eikä siitä irti päästänyt, vaan merkkautti toisen erän itselleen pistein 25–20.

Kolmannessa erässä Vampula haparoi erän ratkaisuhetkillä. Ensin Kristiana Petrovan syöttö jäi verkkoon ja vaikka vastustaja teki samanlaisen virheen, niin saavutetussa eräpallotilanteessa Pipsa Roivaisenkin syöttö lipsahti verkkoon. Petrovan hyökkäyksellä eräpallo kääntyi uudestaan Vampulalle. Erän ratkaisu nähtiin, kun Marika Välimäki sijoitti hyppysyöttönsä tyynen viileästi suoraan Plokin kentän vitoskulmaan ja erä siten Huittisiin pistein 24–26.

Vaikutti siltä, ettei Ploki enää saanut peliään kasattua tuon kovan rutistuksen jälkeen, sillä neljännessä erässä Vampula siirtyi hetkessä 0–5 johtoon ja vei erän varsin selvästi pistein 13–25.

–Tämä on meille tosi tärkeä ja hieno voitto. Vaikka vastaanotto oli meillä selvästi Plokia heikompaa, niin pelasimme paremmin kontrolloitua peliä ja pelaajien keskittyminen oli hyvää, vaikka kyseessä oli viimeinen peli ennen joulutaukoa, kommentoi manageri Timo Talvitie ottelun jälkeen. Joulutauon jälkeen pelit jatkuvat Helsingissä 29. päivä Helsinki Volleyta vastaan.

LP-Vampulasta parhaan pelaajan palkinnon sai Kristiana Petrova. Hänen pistesaldonsa oli 22/+11. Hyviä pistesaldoja nakuttivat myös Cassidy Baird 16/+12 ja hakkurina pelannut Marika Välimäki 15/+12.

Plokin parhaana palkittiin Anna Yefremenko 19/+12 pisteellä.
Ottelun Pro liberoksi nimettiin Vampulan Mia-Maria Jokinen.

LiigaPloki - LP-Vampula
1-3 (20-25, 25-20, 24-26, 13-25)

Koti: Yefremenko 19/+12, Wetterstrom 16/+9, Pertens 12/+2

Vieras: Petrova 22/+11 Baird 16/+12, Välimäki 15/+12

Ässät 4-9, syöttövirheet 8-11, torjunnat 8-5, hyökkäys% 40-45, vastaanotto% 43-29