• Labroc
  • Pyymäen Leipomo
  • Satahenkilöstö
  • Jarttu Oy
LP-Vampulan parhaana palkittu Kristiana Petrova ja Emilia Tyynismaa torjumassa Jymyn Aada Peuran hyökkäystä. Kuva: Antti Kaskinen

Hyvä kirikään ei riittänyt kahteen sarjapisteeseen

15.12.2021

Ensimmäinen erä oli Vampulalta virheiden sävyttämä. Kotijoukkue antoi vastustajalle jopa 11 pistettä virheillään. Joukkueen kokoonpanosta oli nyt pois Samantha Rubal, joka loukkaantui lievästi edellisessä Kuusamo-pelissä. Hänen paikkansa keskikentällä otti Emilia Tyynismaa.

Erän alku oli tasaista, mutta keskivaiheilla Jymy vei erää jo 12–16 eikä antanut palaakaan Vampulalle. Erä Jymylle 16–25.

Toinen erä alkoi sekin Jymyvoittoisesti, mutta erän keskivaiheella Vampula tuli Kristiana Petrovan johdolla peliin mukaan ja oli jo johdossakin aina tilanteessa 14–10, mutta johtoasema mureni ja Jymy tuli tasoihin tilanteessa 17–17. Erävoitosta taisteltiin tiukasti ja ratkaisu vietiin jatkopalloille tilanteessa 24–24. Jymy teki kuitenkin tarvittavat kaksi pistettä ja vei erän nimiinsä.

Pitkän erätauon jälkeen Jymy vei ensimmäiset pisteet, mutta Vampula ryhdistäytyi ja siirtyi erän puolivälissä passari Elvita Dolotovan syöttövuorolla 12–7 johtoon. Siinä vaiheessa Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen otti jo toisen aikalisän. Se ei kuitenkaan heti tehonnut, sillä Cassidy Baird takoi omalla syöttövuorollaan kaksi ässää ja Vampula johti jo 14–9. Vahva johtoasema kuitenkin suli, kun Jymy kuroi tilanteeksi 16–15. Kristiana Petrova oli erän voittajasta toista mieltä ja nakutteli pisteitä tasaiseen tahtiin. Vampulan johto oli 22–16, mutta loppuluvuiksi tuli 25–20, kun Vampula antoi virheillään Jymylle pisteitä.

Neljännen erän alussa Vampula johti 2–0, kun Kari Raatikainen otti ensimmäisen aikalisän Jymylle.

–Joukkuetta oli pakko herätellä, kun emme pelanneet niin kuin oli sovittu, sanoi Raatikainen. Hän saikin joukkueensa hereille ja Jymy johti erää 11–14. Tällöin Vampulan päävalmentaja Ziga Kos oli eri mieltä tuomarin ratkaisusta ja sai keltaisen kortin.

Vampula alkoi kuroa eroa umpeen ja Petrovan kahdella ässällä kotijoukkue siirtyi 17–15 johtoon. Vampula vei erää sen jälkeen jo neljän pisteen johdolla tilanteessa 21–17, mutta Jymy ei antanut periksi. Mentiin jälleen jatkopalloille, jonka jälkeen erä ratkesi Vampulan eduksi pistein 26–24.

Viides erä alkoi Vampulan vahvalla esityksellä Cassidy Baird syötti kaksi ässää ja Vampula johti 5–1. Erä näytti olevan kotijoukkueen käsissä vielä tilanteessa 8–3, mutta Jymy kuroi piste pisteeltä eroa umpeen. Tilanteessa 12–9 Ziga Kos sai protestoinnistaan punaisen kortin ja Jymy pisteen. Sen jälkeen peli kääntyi Jymylle ja se voitti erän pistein 13–15.

JymyVolleyn libero ja joukkueen paras pelaaja Laura Penttilä myönsi ottelun jälkeen, että voitto oli makea.

–Oli tiukkaa vääntöä, mutta meillä oli todella hyvä fiilis kentällä ja meillä oli taisteluilmettä. Uskaltaisin väittää, että se oli parempi kuin vastustajajoukkueella. Välillä, varsinkin viidennessä erässä tehtiin tyhmiä virheitä ja ottelu meinasi karata käsiksi, mutta sitten saimme onneksi kairattua voiton meille, sanoi Penttilä.

Omaa peliään Penttilä kommentoi, että vastaanotto oli todella hyvä.

–Siinä on ollut pientä hakemista ja vähän nihkeempää, mutta tänään oli iso harppaus ja aika ajoin flow, sanoi Penttilä.

LP-Vampulan kapteeni Pipsa Roivainen piti kamppailua todella tiukkana.

–Meillä oli tahmea alku, ei oikein saatu peliä käyntiin kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmaskin erä lähti vähän tahmeasti käyntiin, mutta pääsimme sitten peliin mukaan ja löysimme peli-ilmeen, joka kesti loppuun asti. Viimeinen erä kääntyi Jymylle, joka puolusti ja hyökkäsi hyvin. Meillä oli tässä pelissä tosi hyvä taisteluilme. Kun se saadaan käyntiin ottelun alussa, niin saadaan otteluita kääntymään meille, sanoi Roivainen.

Kari Raatikaisen mielestä ottelu lähti samalla tavalla käyntiin kuin viimeksi Huittisissa.

–Meillä oli peli hallinnassa. Toisen erän alussa lähdettiin kävelemään ja siinä piti sytyttää joukkuetta, että lähdetään pelaamalla pelaamaan. Vastustajan ote parani kolmannessa erässä. Kun saimme heiltä kahdessa ensimmäisessä erässä virheillä kymmenen pinnaa, niin kolmannessa enää neljä. Neljännessä erässä meillä oli paikka, mutta ei pysynyt syöttö ruudussa. Viides erä tuntui, että se lähti jo käsistä, mutta löydettiin vielä taistelutahto ja flow tuli päälle. Saimme torjuttua ja puolustettua ja tehtyä vaikka mitä, mutta erän lopussa pallo pomppi meille, sanoi Raatikainen.

Protestointia oli ottelussa tuomarityöskentelyä kohtaan kummaltakin joukkueelta.

–Tiukassa pelissä tunteet nousevat pintaan. Eivät tuomarit mielestäni epäonnistuneet millään tavalla. Meidänkin pelaajat lähtivät soittelemaan ihan turhan takia. Punainen kortti viidennessä erässä on kyllä aika kova ratkaisu tuomareilta, sanoi Raatikainen.

Ziga Kosin mielestä ensimmäinen erä näytti siltä, kuin joukkue olisi ollut yhä Kuusamo-pelissä.

–Joka tasolla pelimme oli kauheaa ensimmäisessä erässä. Teimme niin paljon virheitä, että Jymyllä oli helppoa pelata meitä vastaan. Toisessa erässä taistelimme, mutta teimme yhä kymmenen virhettä. Kolmannessa erässä olimme tasaisempia, syötimme paremmin, mikä teki työmme helpommaksi. Viidennen erän menetimme, kun menetin malttini hetkellä, jossa ei olisi pitänyt niin tehdä, sanoi Ziga Kos, joka ei halunnut kommentoida sen paremmin saamaansa punaista korttia.

Vampula pelaa vielä yhden ottelun ennen joulua. Sunnuntaina joukkue kohtaa LiigaPlokin Pihtiputaalla.

LP-Vampula – JymyVolley

2–3 (16–25, 24–26, 25–20, 26–24, 13–15).

Koti: Petrova 26/+12, Välimäki 17/+10, Baird 17/+4

Vieras: Lundvall 23/+12, Valkonen 20/+7, Salminen 13/+9

Ässät 11-8, syöttövirheet 10-11, torjunnat 11-11, hyökkäys% 35-34, vastaanotto% 47-47