Kristiana Petrova oli Vampulan paras pelaaja Helsinki Volleyta vastaan. Kuva: Antti Kaskinen

Vampula haki pisteet ”isolta kirkolta”

9.12.2021

LP-Vampulan avauskentälliseen palasi hakkuri Marika Välimäki, mutta muutoin joukkue aloitti vierasottelun tutulla rosterilla: passarina Elvita Dolotova, keskipelaajina Laura Laukkanen ja Samantha Rubal, yleispelaajina Cassidy Baird ja Kristiana Petrova sekä liberona Mia-Maria Jokinen.

Ottelun alku oli tasaista ja Helsinki Volley oli johdossa aina 6-4 tilanteeseen asti, jonka jälkeen Vampula löysi jyvän. Kristiana Petrova ratkoi hyökkäyksiä Vampulan eduksi. Myös Laura Laukkanen ja Samantha Rubal olivat jälleen hyvässä pelivireessä.
Erä eteni Vampulan hyvällä etumatkalla. Tilanteessa 12-18 Dolotova ja Välimäki otettiin vaihtoon, ja heidän tilalle tulivat Julia Seikkula hakkuriksi ja Pipsa Roivainen passariksi. Vampula vei erän pistein 18-25. Petrova nakutti erässä seitsemän pistettä, Laukkanen ja Rubal neljä. Kahden pisteen naisia olivat Baird ja Seikkula. Kentälle Seikkulan tilalle palannut Välimäki kirjautti itselleen yhden pisteen.

Toisen erän alussa mentiin jälleen tasatahtia, kunnes tilanteessa 4–6 Vampula otti kuskin paikan ja vei erää tilanteeseen 4–9. Kotijoukkueen valmentaja Ismo Tuominen otti aikalisän, mutta Marika Välimäen kahdella ässällä Vampula jatkoi piikkipaikalla pistein 4–12.Tuominen pyöritti vaihtorulettia, mutta Vampula lisäsi johtoaan Helsingin virheiden myötävaikutuksella ja omilla pisteillään.

Myös Vampulan valmentaja Ziga Kos teki vaihtoja ja antoi peliaikaa myös pelaajille, joille sitä on kertynyt vähemmän. Milja Raitis pääsi pelaamaan entistä kotijoukkuettaan vastaan Cassidy Bairdin tilalle päästen myös pisteiden makuun. Erän lopulla Vampulalta oli kentällä Milja Raitis, Pipsa Roivainen, Emilia Tyynismaa, Julia Seikkula sekä aloituskokoonpanosta Samantha Rubal ja Marika Välimäki. Erä päättyi Seikkulan ässään numeroin 16–25.

Kolmannessa erässä Vampula tarrasi kuskin paikkaan jo tilanteessa 2–5, mutta kotijoukkue pisti hanttiin ja tuli tasoihin tilanteessa 8–8. Sen jälkeen Vampula otti jälleen johtoaseman Petrovan ja Bairdin hyökkäyksillä ja Rubalin torjunnalla. Tilanne oli jälleen Vampulalle 8-11.

Vampula vankisti johtoaan tilanteessa 9–15, mutta Helsinki kiri jälleen etumatkaa umpeen tilanteeseen 13-15 asti. Siihen Helsingin puhti loppui ja Vampula meni menojaan. Erän lopussa tilanteessa 14–21 Kos nosti vielä Bairdin tilalle syöttäjäksi loukkaantumisensa jälkeen pitkään sivussa olleen Aino Ollosen. Hän sai syöttää ottelun loppuun asti ja Vampula vei erän numeroin 14–25.

–Helsinki lähti haastamaan meitä ottelun alussa ihan hyvin, mutta kesyyntyi sangen pian. Olimme ylivoimaisia, vaikka kokoonpanoja vaihdeltiinkin. Helsinki on panostanut syöttö-vastaanotto-pelaamiseen, mutta se ei vielä riittänyt. Tärkeintä oli tuoda kotiin kolme sarjapistettä. Oli hyvä, että kaikki pelaajat saivat peliaikaa, sillä kaikkia tarvitaan kauden aikana, sanoi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

LP-Vampulan vastustaja seuraavassa kotipelissä on liigakolmonen Kuusamon Pölkky, joka tulee Huittisiin sunnuntaina 12.12. klo 17.  Vuoden viimeinen kotipeli on keskiviikkona 15.12. klo 18.30, jolloin vastassa on Jymy Volley Nurmosta.

Helsinki Volley - LP-Vampula

0-3 (18-25, 16-25, 14-25).

Koti: Helenius 6/+1, Kokko 5/+5, Oikari 7/-

Vieras: Petrova 15/+9, Rubal 9/+6, Baird 9/+4

Ässät 2-7, syöttövirheet 6-9, torjunnat 6-7, hyökkäys% 25-41, vastaanotto% 28-30