Cassidy Baird palkittiin jälleen LP-Vampulan parhaana pelaajana. Kuva: Antti Kaskinen

LP-Vampula jäi Viestin jyrän alle

1.12.2021

LP-Vampula oli tuuliajolla koko ensimmäisen erän. LP Viesti vei erää miten tahtoi, mistä kertovat erän loppunumerot 25-11. Vampula sai toisen pisteensä vasta tilanteessa 10-2. Vampulan valmentaja Ziga Kos vaihtoi kentälle Julia Seikkulan ja Elvita Dolotovan tilalle Marika Välimäen ja Pipsa Roivaisen. Vampula sai pari pistettä, mutta ei enää käännetyksi kurssia parempaan suuntaan.

Toisessa erässä Vampula aloitti jo tutuksi tulleella kokoonpanolla. Välimäen paikan hakkurina on ottanut Julia Seikkula, mutta Välimäki tuli nyt tuplavaihdoissa kentälle ensimmäisen kerran loukkaantumisensa jälkeen.

Toinen erä alkoi Vampulan johdossa ja Vampula vei erää aina tilanteeseen 12-16 asti, mutta sitten syöttöruutuun asteli Viestin Jessica Kosonen. Se syöttövuoro oli murhaava, sillä Kosonen teki siinä kaikkiaan kuusi ässää ja vei joukkueensa tukevaan johtoon. Sitä ei Vampula enää saanut kiinni. Viesti voitti erän 25-18.

Kolmas erä alkoi Vampulan johdolla, mutta Viesti kuroi etumatkan umpeen tilanteessa 7-7 ja meni ohi Anna Czakanin ässillä. Viesti johti sen jälkeen jo 12-8.Vampula ei saanut Viestin hyökkäyksiä nostettua ylös ja Viesti vei erää jo 15-9.  Viestin etumatka säilyi vahvana ja Viesti vei erän pistein 25-17.

LP-Vampulan manageri Timo Talvitie toteaa, että Vampulan usko loppui jo ensimmäiseen erään.

–Viesti pelasi etenkin ensimmäisen erän loistavasti ja siinä olisi moni muukin joukkue taipunut. Meillä syötöt olivat liian pehmeitä ja kun syöttöjä kovennettiin, näkyi se heti pisteissä, mutta samalla tehtiin myös virheitä. Viesti sai toisessa erässä heti alussa viisi pistettä meidän syöttövirheillämme. Jessica Kososen syöttöputki katkaisi jo joukkueemme selkärangan, ja kolmas erä oli pelkkää kosmetiikkaa, sanoi Talvitie.

Marika Välimäki palasi nyt kentälle erien lopuissa ensimmäistä kertaa loukattuaan polvensa. Kokeilu kannatti, sillä polvi näyttää nyt kestävän pelaamisen.

LP-Vampulalla on seuraavana vuorossa vieraspeli Helsinki Volleyta vastaan 9. joulukuuta. 12. joulukuuta Tahto Areenalla pelattavassa ottelussa vastassa on Pölkky Kuusamosta ja 15. joulukuuta JymyVolley Nurmosta. Ottelut jatkuvat joulukuussa vielä vieraspeleillä LiigaPlokia vastaan Pihtiputaalla 19. päivä ja 29. päivä on edessä toistamiseen Helsingin reissu Helsinki Volleyta vastaan.

LP Viesti - LP-Vampula
3-0 (25-11, 25-18, 25-17).
Koti:  Czakan 13/+6, Kosonen 12/+7, Andrikopoulou 11/+10
Vieras: Petrova 9/-3,Baird 6/+2,Rubal 5/+2
Ässät 12-1, syöttövirheet 10-9, torjunnat 7-3, hyökkäys% 48-35, vastaanotto% 51-27