Kristiana Petrova oli erinomaisessa vireessä Rovaniemellä. Arkistokuva: Antti Kaskinen

Täysi pistepotti Rovaniemeltä

28.11.2021

Ottelu alkoi Vampulan kannalta synkästi, sillä joukkue sortui yhdeksään virheeseen ensimmäisen erän aikana.
–Joukkueemme antoi kotijoukkueelle vähän turhan hyvän karkumatkan, mutta onneksi saimme pelin rullaamaan ja erän loppua kohti pystyimme torjumaan WoVon hyökkäykset, kertoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Toinen ja kolmas erä alkoivat nekin WoVon johdossa, mutta pian osat vaihtuivat ja Vampula siirtyi johtoon. Erien lopussa Vampula oli WoVoa selvästi vahvempi.

–Tämä on meille tosi tärkeä ja hieno voitto. Pelasimme hyvin kontrolloitua peliä ja pelaajien keskittyminen oli hyvää. Vaikka näytti siltä, että WoVo pehmeni erien lopussa, piste-ero johtui siitä, että me paransimme otettamme reippaasti ja saimme vaimennettua kotijoukkueen hyökkäykset.

Ensimmäinen pohjoisen reissu on Talvitien mukaan etenkin ulkomaalaisvahvistuksille aina omanlaisensa ja kaikki riippuu siitä, miten pelaajat suhtautuvat pitkään matkustamiseen.
–Kaikki meni kuitenkin hyvin. Tulimme Rovaniemelle jo lauantaina ja ehdimme ennen ottelua käydä myös Joulupukin maassa. Pukki jäi näkemättä, kun jonot olivat todella pitkät.  Huittisiin palaamme maanantaina, sillä yövymme tässä välillä Oulussa, kertoo Timo Talvitie.

LP-Vampulalla on nyt 16 sarjapistettä. Samoissa lukemissa ovat WoVo, JymyVolley ja Puijo Wolley. Jymy on pelannut 12 ottelua, muut yhden enemmän.

LP-Vampulasta parhaan pelaajan palkinnon sai Kristiana Petrova. Hänen pistesaldonsa oli 18/+10. Hyviä pistesaldoja nakuttivat myös Cassidy Baird 14/+11, Samantha Rubal 12/+9 ja hakkurina jälleen pelannut Julia Seikkula 11/+8. Petrova syötti Vampulan yhdeksästä ässästä peräti viisi.

WoVon parhaana palkittiin Martina Konecna 13/+8 pisteellä.
Ottelun Pro liberoksi nimettiin Vampulan Mia-Maria Jokinen.

LP-Vampulan seuraava liigaottelu on keskiviikkona 1. 12. Salossa, jolloin vastassa on liigajohtaja LP Viesti. Se on samalla Suomen cupin toisen kierroksen ottelu.

WoVo- LP-Vampula
0-3 (23-25, 19-25, 20-25)
Koti: Konecna 13/+8, Lindgren 8/+6, Kärkkäinen 6/+3
Vieras: Petrova 18/+10, Baird 14/+11, Rubal 12/+9

Ässät 3-9, syöttövirheet 4-7, torjunnat 5-8, hyökkäys% 34-39, vastaanotto% 36-52