Cassidy Baird oli jälleen LP-Vampulan paras pelaaja pistesaldolla 24/+17. Kuva: Antti Kaskinen

LP-Vampulalle yksi, OrPolle kaksi sarjapistettä

20.11.2021

Mestaruusliigan lauantai-illan ottelu Huittisten Tahto Areenalla alkoi kotijoukkueen hienoisessa johdossa. Orivesi tuli ensimmäisen kerran tasoihin ja meni pisteellä ohi tilanteessa 13–14. Tästä ei Vampula hätkähtänyt, vaan vei erää kolmen pisteen johdossa aina tilanteeseen 22–19, jolloin varsinainen taistelupallo kääntyi Vampulan eduksi. Mutta sitten, kuten niin monesti aiemminkin, vastustaja tulee rinnalle aivan erän loppuhetkillä. Ensimmäinen erä mentiin jatkopalloille, vaikka Vampulalla oli jo eräpallokin tilanteessa 22–24. Orivesi vei erän jatkopalloille ja voitokseen pistein 25–27.

Toinen erä alkoi sekin tasaisesti ja eteni aina tilanteeseen 13–13 asti samoissa merkeissä, kunnes Orivesi otti tilanteen omiin käsiinsä ja Vampulan virheiden säestämänä johti erää jo 13–19. Vampula kykeni kuitenkin kaunistelemaan erän loppunumeroiksi 21–25.

Pitkän erätauon LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos marssitti kentälle joukkueen, joka vei erää miten tahtoi. Vampula johti erää luvuin 17–9, mutta tähän ei Orivesi taipunut, vaan kuroi eroa umpeen piste pisteeltä. Vampulan pelastajana monessa pisteessä oli mahtavaa puolustuspeliä esittänyt Kristiana Petrova, joka noukki palloja uhrautuvasti. Mutta niin puolusti Orivesikin. Sen kenttään oli vaikea saada uppoamaan palloja. Orivesi jäi kuitenkin erässä kakkoseksi pistein 25–19.

Neljännessä erässä kotijoukkue uhkui taisteluhenkeä puolustaen ja hyökäten loppuun asti. Vampula johti erää jo 17–10, mutta sarjanelonen Orivesi kuroi eroa umpeen piste pisteeltä. Tilanteessa 20–18 verkkotuomari Mira Cavén horjahti väistäessään kohti tullutta palloa ja löi päänsä toimitsijapöydän reunaan sillä seurauksella, että ottelu keskeytyi toviksi. Haava paikattiin ja Cavén jatkoi tuomarointia.
Tauon jälkeen ottelu jatkui ja Vampula vei erän pistein 25–23.

Viides erä oli tiukkaa, tasaista vääntöä aina loppumetreille asti, mutta Orivesi oli ratkaisuhetkillä vahvempi ja vei erän ja kaksi sarjapistettä luvuin 12–15.

LP-Vampulasta ottelun takuuvarmoja pisteidentekijöitä olivat Cassidy Baird, Laura Laukkanen, Kristiana Petrova ja Samantha Rubal. Illan ottelu osoitti, että pisteiden teossa tarvitaan taidon lisäksi toisinaan myös onnea.

Orivesi puolusti ja torjui Vampulan hyökkäyksiä erinomaisesti. Neljännessä erässä LP-Vampulassakin pelannut Annukka Paloniemi tuli vaihdossa kentälle ja saavutti tuhannen liigapisteen rajapyykin.

Oriveden parhaana palkittu Ariana Pirv oli pitelemätön nakuttaen 29/+15 pistettä. Muut pistenikkarit OrPossa olivat Netta Rekola 14/+13, Liisa Rinta-Tassi 14/+9 ja Jessika Mursula 14/+10.

LP-Vampulan parhaana palkittiin jälleen Cassidy Baird tehden 24/+17 pistettä. Muita pisteidentekijöitä olivat Laura Laukkanen 20/+17, Kristiana Petrova 13/+8 ja Samantha Rubal 11/+5.

Ariana Pirv totesi ottelun jälkeen, että ottelu oli tiukka, mutta tärkeintä oli, että Orivesi voitti ottelun.

Cassie Bairdin mielestä ottelu oli sydäntä särkevä. Joukkue antoi paljon pois pisteitä, joita sen olisi kuulunut itse saada. Tiukoissa paikoissa muutaman pallon kääntyminen kotijoukkueelle olisi voinut tuoda koko ottelusta voiton.

Oriveden päävalmentaja Nikolaos Gitzekos halusi onnitella joukkuettaan voitosta. Joukkueen harjoitusringissä on yhdeksän, kymmenen pelaajaa, koska kaikki pelaajat eivät ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

–Olen ylpeä pelaajista, sillä he taistelivat loppuun asti, sanoi Gitzekos.

–Onnittelut OrPolle voitosta. He olivat viidennessä erässä aggressiivisempia ja veivät siten voiton. Tulimme vahvalla energialla otteluun pitkän erätauon jälkeen, mutta viidennessä erässä energiaa ei enää riittänyt, vaikka pelaajat puolustivat vahvasti. Ensimmäisen erän hävisimme omilla virheillämme, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula – Oriveden Ponnistus

2-3 (25–27, 21–25, 25–19, 25–23, 12–15).

Koti: Baird 24/+17, Laukkanen 20/+17, Petrova 13/+8

Vieras: Pirv 29/+15, Rekola 14/+13, Mursula 14/+10

Ässät 4-4, syöttövirheet 4-4, torjunnat 7-11, hyökkäys% 38-40, vastaanotto% 40-38