Ottelu tarjosi LP-Vampulalle ilon hetkiä, vaikka Hämeenlinna veikin pisteet suoraan kolmessa erässä. Kuva Antti Kaskinen

Lentopallokerho vei pisteet Huittisista

14.11.2021

LP-Vampulan hakkurina oli Julia Seikkula, kun jo Kangasalan pelistä poissa ollut Marika Välimäki oli edelleen loukkaantunut.
Vampula johti ensimmäistä erää 9-6, kun Hämeenlinna teki peräkkäin kolme hyökkäysvirhettä. Vampula pysytteli parin pinnan etumatkalla aina Hämeenlinnan Michaela Madsenin syöttövuoroon asti, jonka jälkeen oltiin tasalukemissa 13-13. Kissa ja hiiri-leikki jatkui ja Vampula siirtyi tasatilanteesta 17-17 johtoon Kristiana Petrovan kahdella onnistumisella. Seikkulan tilalle syöttövaihtoon tuli Pipsa Roivainen ja Vampula johti 22-20. Hämeenlinnan torjunnalla ja Tuuli Tuomisen ässällä Hämeenlinna siirtyi johtoon, mutta Vampula tasoitti. Tasatahtia edettiin aina jatkopalloille tilanteeseen 26-26, jonka jälkeen Hämeenlinna teki tarvittavat kaksi pistettä ja vei erän nimiinsä pistein 26-28.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti. Kristiana Petrova napautti erän alkuun kaksi ässäsyöttöä ja peli alkoi muutenkin kulkea Vampulalla. Kotijoukkue johti jo 5-1, mutta Hämeenlinna kuroi eroa umpeen, hiipi rinnalle ja ohi. Vampula johti vielä tilanteessa 12-11, mutta sitten Hämeenlinnan Yasmine Madsen näytti, miten pallolle annetaan kyytiä ja vei Hämeenlinnan johtoon. Ero kasvoi Hämeenlinnan hyväksi jo neljään pisteeseen tilanteessa 15-19 ja säilyi sellaisena aina erän loppulukemiin asti. Toinen erä Hämeenlinnalle 21-25.

Kolmannessa erässä Hämeenlinna oli alusta lähtien vahva. Peipit upposivat yllättävän helposti Vampulan torjunnan taakse. Vampulan valmentaja Ziga Kos otti tilanteessa 2-6 aikalisän, joka tehosi, sillä Vampula tasoitti tilanteeksi pian 8-8. Vampulan vältti virheet ja onnistui viemään erää jo lukemiin 15-9, kunnes Hämeenlinna tasoitti Tuuli Tuomisen syöttövuorolla tilanteeksi jo 15-15. Hämeenlinna johti tämän jälkeen erää lähes koko ajan, mutta erän ratkaisuhetkillä Vampula oli ensimmäisenä eräpallotilanteessa. Hämeenlinna ei halunnut päästää erää käsistään vaan tasoitti ja sai lopulta erän itselleen jälleen lukemin 26-28.

Ottelun parhaana Hämeenlinnan Lentopallokerhon pelaajana palkittiin Jenna Ylivainio. Hän oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

–Hyvä peli meiltä, olimme kentällä yhdessä joukkueena, tehtiin rohkeita ratkaisuja ja fiilis oli kentällä parempi kuin aikaisemmissa otteluissa. Uusi päävalmentaja on tuonut uutta taktiikkaa peliin, sanoi Ylivainio.

LP-Vampulan parhaana palkittu Cassidy Baird totesi, että emme olleet pelissä mukana niin kuin olisimme halunneet.
–Teimme paljon virheitä. Vastustaja pelasi hyvän ottelun ja veivät ne pisteet, jotka olisimme halunneet saada. Meillä on takana hyvä harjoitusviikko ja osa pelaajista on loukkaantuneina, mutta se ei ole mikään tekosyy miksi hävisimme. Meidän olisi tarvinnut pelata paremmin, sanoi Cassidy Baird.

Hämeenlinnan päävalmentaja Giovanni Torchio oli tyytyväinen voittoon. Joukkueen kokoonpanossa oli nyt vain yksi ulkomaalaisvahvistus. Torjunta-, hyökkäys- ja syöttöpeli toimivat hyvin.

Vampulan joukkueessa edelliskaudella loistanutta Aleksandra Cveticaninia ei Hämeenlinnan joukkueen kokoonpanossa ollut. Torchio ei halunnut kommentoida hänen tilannettaan vaan kertoi, että asiasta tulee aikanaan virallinen tiedote.

–Yritimme painostaa liikaa, mutta se ei toiminut. Ensimmäinen erä olisi ollut voitettavissa, mutta emme olleet tarpeeksi keskittyneitä. Meillä on pelaajia loukkaantuneita, mutta sen taakse emme voi tästä tappiosta mennä. Ennen ensi lauantain kotipeliä Oriveden Ponnistusta vastaan meidän pitää katsoa tämä peli tarkoin ja miettiä mitä voimme tehdä paremmin., sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampulan seuraava ottelu on lauantaina 20. 11. Oriveden Ponnistusta vastaan Tahto Areenalla klo 17.

LP-Vampula – Hämeenlinnan Lentopallokerho

0–3 (26-28, 21-25, 26-28,)

Koti: Baird 19/+8,Petrova 13/+7,Rubal 8/+2

Vieras: Hyttinen 14/+7, Yasmine Madsen  14/+4,Klimovich 10/+10

Ässät 6-7, syöttövirheet 6-7, torjunnat 11-14, hyökkäys% 35-41, vastaanotto% 41-38