• ADR-Koulutus
Laura Laukkanen oli toistamiseen LP-Vampulan paras pelaaja. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampula siipirikkoisena Kangasalaa vastaan

9.11.2021

Ottelun alkoi Vampulan kannalta murheellisesti. Petrovan tilalla kentälle asteli Milja Raitis ja Välimäen tilalle Julia Seikkula.
Kangasala vei ensimmäistä erää alun 5-5 tilanteen jälkeen miten tahtoi. Vampulan tukipilareina olivat keskipelaaja Laura Laukkanen ja libero Miia-Maria Jokinen. Kangasala karkasi selvään johtoon Gabriela Da Silvan syöttöputken aikana eikä Vampula enää päässyt vauhtiin. Tilanteessa 15-7 Vampulan päävalmentaja Ziga Kos nosti kentälle passariksi Pipsa Roivaisen ja yleispelaajaksi Milja Raittiin tilalle ykkössarjajoukkueen hakkurin Selma Räsäsen. Vaihdokset eivät joukkuetta kovasti auttaneet, sillä erä päättyi Kangasalalle 25-12.

Toisen erän aluksi Elvita Dolotova palasi passarin paikalle ja teki riemukkaan avauspisteen torjumalla Da Silvan hyökkäyksen. Erän alku oli uusintaa ensimmäisestä erästä, sillä Vampula nousi taistelemalla tasoihin Laura Laukkasen hyökkäyksellä ja ässäsyötöllä 7-7.
Tämän jälkeen Kangasala rynnisti jälleen johtoon ja Vampula pääsi vielä kahden pisteen päähän tilanteessa 14-12, mutta sen jälkeen erä oli yhtä maalia ja erä päättyi Kangasalalle 25-18.

Kolmas erä alkoi Vampulan johdossa ja erä oli tasainen alusta loppuun asti. Vampula meni jo johtoon 6-10, mutta Kangasalan kuusikko ei tätä niellyt, vaan kuroi eron yhteen pisteeseen tilanteessa 11-12. Cassidy Baird nousi hyökkäyksillään ja yhdellä ässäsyötöllään viemään Vampulaa johtoon. Tilanteessa 16-18 Selma Räsäselle kirjattiin ensimmäinen liigapelin torjuntapiste. Kangasala tuli siitä huolimatta tasoihin. Tasatilanteessa keskipelaaja Emilia Tyynismaan tilalle palasi jo muutaman ottelun sivussa ollut Samantha Rubal.
Erän voitosta kamppailtiin piste pisteeltä ja Cassidy Baird tasoitti erän loppumetreillä tilanteeksi 23-23. Erässä mentiin jatkopalloille, kun Cassidy Baird pelasti Kangasalan ensimmäisen ottelupallon. Erä päättyi lopulta Emmi Riikilän kahteen torjunnan taakse päätyneeseen läppäisyyn numeroin 26-24.

LP-Vampulan parhaana pelaajan palkittiin Laura Laukkanen pistein 13/+13. LP Kangasalan paras oli keskipelaaja Braedyn Tutton pistein 13/+9. Proliberoksi nimettiin Kangasalan Tiiamari Sievänen.

LP-Vampulan seuraava ottelu on sunnuntaina 14.11. klo 17 Tahto Areenalla Hämeenlinnaa vastaan. Kristiana Petrova ja Marika Välimäki ovat silloin todennäköisesti jo pelikunnossa.

LP Kangasala - LP-Vampula
3-0 (25-12, 25-17, 26-24)

Koti: Tutton 13/+9, Da Silva 12/+3, Laakkonen 11/+9
Vieras: Baird 15/+7, Laukkanen 13/+13, Seikkula 5/-
Ässät 3-2, syöttövirheet 7-10, torjunnat 5-6, hyökkäys% 42-34, vastaanotto% 53-36