LP-Vampula nappasi jo kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa ja samalla jatkopaikan Suomen cupissa LP Viestiä vastaan. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampulalle kolmas peräkkäinen kotivoitto

3.11.2021

Lp-Vampula Huittisen ja Puijo Wolleyn ottelu alkoi Puijon johtaessa jo lukemin 7-2. Vampula heräsi ja kuroi eroa umpeen pikku hiljaa. Laura Laukkasen komealla vastapallolla tilanne oli jo 13-13. Puijo pani hanttiin, mutta Vampula ei antanut periksi, vaan siirtyi johtoon ja vei erän lopulta lukemin 22-19.

Toinen erä oli ensimmäisen uusinta, sillä Puijo vei erää jo tylysti 3-8 Vampulan virheiden avustamana. Vampula kuitenkin uskoi tekemiseensä ja tuli vähitellen erään mukaan. Tilanteessa 8-12 nähtiin pitkä palloralli, joka oli melkoista rähmimistä kummaltakin joukkueelta. Pisteen vei Puijo. Erä oli jo tilanteessa 10-17, kun Vampulan päävalmentaja Ziga Kos vaihtoi passariksi Pipsa Roivaisen ja siirsi Elvita Dolotovan sivuun. Samallan liberon paikan otti Laura Liikaselta farmisopimuksella Vampulaan Raision Urheilijoista tullut Miia-Maria Jokinen.

Pipsa Roivaisen kahdeksan syötön syöttöputkella Vampula tasoitti ottelun pisteiksi 18-18. Loppuosa erästä oli tasaista puurtamista, jota johti Puijo ensin Emilia Kääntän torjunnalla ja heti perään ässäsyötöllä lukemin 20-23. Puijon verkkovirheen myötä Vampula tuli tasoihin ja voitti lopulta erän 25-23.

Kolmannessa erän alussa Vampula otti komennon käsiinsä ja johti erää lukemiin 5-3. Puijo tuli tasoihin ja tasatahtia askellettiin aina tilanteeseen 8-8. Vampula vei erää lukemin 12-8. Puijo pani koko ajan vahvasti hanttiin ja vaikka Vampula johti jo erää lukemin 19-15, Puijo tuli rinnalle ja erässä mentiin jatkopalloille. Tilanteessa 24-24 Vampulan torjunta meni leveäksi, jonka jälkeen LP-Vampulassa aiemmin pelannut Hilkka Hujanen löi pallon ykköskulmaan ja naulitsi erälukemiksi 24-26.

Neljännessä erässä Vampula kiri 12-7 johtoon ja Puijo sortui virheisiin. Tilanne oli jo 20-10 ja ottelu näytti selvältä. Ziga Kos nosti kentälle erän loppuvaiheessa juuri nuorten alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Pohjois-Euroopan mestaruuden voittaneen hakkuri Selma Räsäsen ja ykkössarjajoukkueesta yleispelaaja Heini Ahtolan. Puijo kuroi ottelupallotilanteessa Vampulan etumatkaa umpeen ja erä sekä ottelu päättyi Heini Ahtolan hyökkäykseen pistein 25-17.

Puijon parhaana palkittu Hilkka Hujanen totesi, että ottelu oli melkoista vuoristorataa eikä vastannut sitä, mitä Puijon odotetaan pelaavan.

-Tiesimme tasan tarkkaan, miten Vampula pelaa, mutta emme pystyneet vastaamaan siihen, totesi Hujanen.

LP-Vampulan paras pelaaja Laura Laukkanen totesi, että tämä vuoristorata ei ollut Vampulalle helppo.

-Saimme vääntää palloja ja taistella kovasti, mutta onneksi meiltä tuli tasainen onnistuminen kaikilta. Se oli avain voittoon, sanoi Laukkanen.

Passarinvaihto kesken ottelun ei Laukkasen mielestä ole suurta merkitystä, sillä treeneissä pelataan kummankin passarin kanssa. Ottelu oli meiltä ihan hyvä esitys ja olemme nousujohteisesti etenemässä. On hieno nähdä, että pystymme ottamaan hyviä voittoja. Toivottavasti pysymme tällä tiellä, sanoi Laura Laukkanen.

-Vampula pelasi hyvin ja aika tavalla niin kuin odotimmekin. He ovat hyökkäyksessä tosi vahvoja ja puolustavat hyvin. Meillä isoin kompastuskivi oli etenkin ensimmäisessä erässä helppojen pallojen toinen kosketus plus sekavat pallot, jotka normaalisti pitäisi nostaa helposti, ne jäivät kenttään. Niihin laskisin kaksi ensimmäistä erää kaatuneen. Muuten ihan ”nussakan” näköistä pelaamista, sanoi Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen.

Lehtonen kehui joukkuetta hengeltään hyväksi. Taidot kehittyy ja fysiikka kehittyy koko ajan, mutta pisteissä se ei näytä näkyvän.

-Jotain on keksittävä, mutta onneksi erot eivät enää ole hirveän isoja. Vastaanotossa ja hyökkäyksessä riittää vielä kehitettävää eikä helppoja virheitä saisi lainkaan tulla, sanoi Lehtonen.

-Onnittelen Puijoa. He antoivat meille todella hyvän vastuksen ja painostivat kovaa. Etenkin vastaanotossa he aiheuttivat meille vaikeita tilanteita. Meillä oli pelirytmin kanssa ongelmia. Toinen erä olisi voinut päättyä kumman tahansa voitoksi, sanoi Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

Passarivaihtoa hän perusteli sillä, että tämä ottelu oli Vampulalle viides ottelu kolmen välipäivän rytmillä. Pelaajissa näkyi väsymystä lähinnä tunnetasolla. Ottelu oli samalla cup-ottelu, jossa mitä tahansa voi tapahtua ja yksi ottelu ratkaisee jatkopaikan.

LP-Vampula – Puijo Wolley
3-1 (25-19, 25-23, 24-26, 25-17))
Koti: Baird 19/+11,Välimäki 17/+11,Laukkanen 13/+10
Vieras: Hujanen 17/+8,Smolander 10/+9,Kettunen 8/+4, Calkins 8/+4

Ässät 9-8, syöttövirheet 11-8, torjunnat 6-4, hyökkäys% 41-35, vastaanotto% 33-41