Laura Liikanen pelasi kolmannen liigapelinsä. Nyt hänet nimettiin ottelun PROliberoksi. Kuva Antti Kaskinen

LP-Vampulan painostus tuotti tulosta

30.10.2021

Vampula vei lauantai-illan ottelua juuri niin kuin tahtoi. Ottelun alussa passari Elvita Dolotova teki syöttövuorollaan kaksi ässää ja tästä joukkue sai tahtomansa buustin päälle ja johti erään nopeasti 6-2. Dolotovan syötöt tippuivat inhottavasti etukentälle. Erä jatkui Vampulan heiluttaessa tahtipuikkoa aina tilanteeseen 13-6 asti, jolloin Plokin yleispelaaja Helena Elbaek loukkaantui. Hänet kannettiin ulos kentältä ja avuksi tarvittiin ensihoitoyksikköä. Loukkaantumisen jälkeen Elbaek ei enää pelannut.

Ikävän loukkaantumisen seurauksena olisi voinut luulla, että Plokin peli olisi mennyt sekaisi. Vielä mitä. Joukkue kuroi Vampulan etumatkaa umpeen jo tilanteeksi 15-13. Tässä vaiheessa Vampulan päävalmentaja Ziga Kos otti aikalisän, jonka jälkeen Vampula otti taas ottelun omiin käsiinsä ja takoi pian tilanteeksi 18-13. Plokin päävalmentaja Mikko Pesonen otti puolestaan joukkueensa sivuun, mutta se ei auttanut, ja Vampula vei erän nimiinsä 25-17 yleispelaaja Cassie Bairdin hyökkäyksellä.

Toinen erä alkoi Vampulan yleispelaajan Kristiana Petrovan syöttövuorolla ja Vampula vei erää jo 6-1, kunnes Ploki sai Petrovan syöttövuoron poikki.

Vampulalla toimi kaikki, niin vastaanotto-, hyökkäys- kuin torjuntapelikin. Liberona jälleen pelannut Laura Liikanen nosti Plokin hyökkäyksiä hyvin ja keskipelaaja Laura Laukkanen sekä torjui että hyökkäsi hyvin. Peli oli kotijoukkueen kannalta nautittavaa katsottavaa ja Vampula vei erää selvästi. Ennen ratkaisevaa Cassie Bairdin ässää nähtiin pitkä palloralli, jossa oli hienoja suorituksia kummaltakin joukkueelta. Erä päättyi Vampulalle pistein 25-16.

Kolmas erä alkoi Vampulan johdossa, mutta keskitorjuja Siiri Vehmasen ässät toivat Plokin tasoihin 5-5. Ploki siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Vampulan tekemien virheiden avustuksella luvuin 6-8. Vampula kuroi eron umpeen, tuli tasoihin ja meni ohi pistein 12-9. Ploki otti aikalisän, mutta Kristiana Petrovan syöttövuorolla Vampula karkasi jo 15-10 johtoon.

Ploki ei saanut peliä enää kuosiin ja Vampula vei erän nimiinsä 25-19.

Ottelun jälkeen Plokin parhaana palkittu hakkuri Anna Yefremenko oli harmissaan siitä, että hänen joukkueensa teki paljon virheitä eikä kyennyt Vampulan hyvän alun jälkeen kääntämään ottelua parempaan suuntaan. Helena Elbaekin loukkaantumisesta hän totesi, että koko joukkue on hänestä huolissaan.

Vampulan parhaana palkittu Cassie Baird oli tyytyväinen siitä, että Vampulan pelisuunnitelma toteutui.

-Lähdimme nopeasti liikkeelle ja pakotimme vastustajan peliä haluamaamme suuntaan. Kaikki meni niin kuin piti ja siksi voitimme, sanoi Baird.

Plokin päävalmentaja Mikko Pesonen ei lehdistötilaisuudessa voimasanoja säästellyt.

-Ei ole hirveästi kommentoitavaa tästä pelistä. Umpisurkea peli ja lisäksi yhden pelaajan loukkaantuminen niin ei tässä paljon naurata. Viikko tehtiin kovasti töitä ja laadukasta treeniä ja sitten kun tullaan tänne, kaikki menee päin h-vettiä. Siinäpä se on pähkinänkuoressa.

Plokin alkukausi on sujunut hyvin, mutta nyt takana on muutama heikompi peli.

-Todennäköisesti olemme tehneet asioita väärin, kommentoi Pesonen.

LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos totesi, että joukkue taistelee parhaillaan loukkaantumisten kanssa. Keskipelaaja Samantha Rubal oli edelleen poissa joukkueen vahvuudesta.

-Juuri näimme sen, mikä tekee tästä lajista niin hienon. Olemme joukkue, jossa jokainen voi astua peliin loukkaantuneen tilalle. Tämä peli oli hyvä, sillä se toteutui juuri suunnitelmamme mukaan. Kolmannessa erässä päästimme vastustajan peliin mukaan, mutta pakotimme heitä tekemään asioita, jotka ovat epämukavia, ja peli päättyi eduksemme, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula Huittinen-LiigaPloki

3-0 (25-17,25-16,25-19)

Koti: Baird 18/+15, Välimäki 10/+5, Laukkanen 9/+5

Vieras: Vehmanen 9/+4, Yefremenko 7/+1, Pertens 7/-6

Ässät 8-7, syöttövirheet  8-9, torjunnat 8-6, hyökkäys% 48-29, vastaanotto% 33-37