kristiana petrova.JPG
Kristiana Petrova palkittiin jälleen LP-Vampulan parhaana pelaajana. Kuva Antti Kaskinen

LP Kangasala piti sarjapisteet kotonaan

27.10.2021

LP-Vampula Huittinen pelasi ottelun ilman keskitorjuja Samantha Rubalia, joka sai lonkkaansa pienen tärskyn sunnuntain kotiottelussa Jymyä vastaan ja huilasi sen vuoksi Kangasala-pelin ajan. Hänen tilallaan keskitorjujana oli Emilia Tyynismaa. Samoin liberona oli koko ottelun ajan Laura Liikanen, joka tuli jo Jymy-peliin loukkaantuneen Aino Ollosen tilalle.

Ottelu alkoi Vampulalta hyvin ja se johti jo yllättäen 1-4. Kangasala tuli kuitenkin rinnalle ja ohi ja meni johtoon 7-4. Vampula kuitenkin pyristeli vastaan ja pitkän pallorallin jälkeen tilanne oli 8-6.  Vampulan torjuntapeli toimi hienosti. Tilanteessa 10-9 Vampulan päävalmentaja Ziga Kos teki tutun tuplavaihdon ja hakkuri Marika Välimäen ja passari Elvita Dolotovan tilalle kentälle tulivat passari Pipsa Roivainen ja yleispelaaja Julia Seikkula. Erä oli vielä tasatilanteessa 13-13, jonka jälkeen Kangasala nousi johtoon eikä siitä enää luovuttanut. Erä päättyi pistein 25-19.

Toisen erän alku oli tasaista vääntöä, mutta Kangasalan virheillä Vampula meni johtoon 5-7. Kristiana Petrova oli jälleen hyvässä pelivireessä vieden Vampulaa 5-9 johtoon. Sen jälkeen alkoi Kangasalan kiri. Vampula teki jälleen tuplavaihdon ja Kangasala tasoitti tilanteeksi 11-11. Erä oli tasainen aina tilanteeseen 16-16 saakka, jonka jälkeen Kangasala löi kirivaihteen päälle ja meni menojaan. Se vei erän nimiinsä pistein 25-20.

Kolmannessa erässä hakkuriksi tuli Julia Seikkula, joka pelasi ottelun loppuun asti. Kangasala tuli erän alkuun vahvasti ja vei erää Vampulan virheillä jo 7-4, jonka jälkeen Vampula otti ensimmäisen aikalisän. Kangasala oli johdossa koko ajan ja Vampula oli aina ”hippasen” jäljessä vastustajaansa. Erän loppupuolella Vampula kavensi eroksi 23-21, mutta sitä pidemmälle eväät eivät tällä kerralla riittäneet. Kangasala vei erän 25-21 ja sai näin kolme sarjapistettä.

-Joukkueemme peli paranee koko ajan, mutta vielä tulee liikaa turhia virheitä. Kun ne saadaan karsittua pois, pystymme saavuttamaan parempia tuloksia. Tässä ottelussa oli tappiosta huolimatta paljon hyvää ja on nähtävissä, että menemme koko ajan eteenpäin, sanoi LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Ottelun parhaana palkittiin LP-Vampulasta Kristiana Petrova pistesaldolla 14/+6 ja kotijoukkueesta hakkuri Gabriela Da Silva. Hänen pistesaldonsa oli 18/+13. Proliberoksi valittiin Kangasalan Tiiamari Sievänen.

LP Kangasala–LP-Vampula Huittinen 3-0 (25-19,25-20,25-21)

Kangasala: Gabriela Da Silva 18/+13, Roosa Laakkonen 11/+9, Roosa Heikkiniemi 11/+2.

LP-Vampula: Cassidy Baird 14/+6, Kristiana Petrova 14/+6, Laura Laukkanen 6/+4.

Ässät 5-4, syöttövirheet 8-7, torjunnat 4-4, hyökkäysprosentit 42-36, vastaanotto 51-38.