Cassidy Baird oli Vampulan paras pelaaja. Hän teki 12 pistettä, joista kolme syntyi ässäsyötöillä, kolme torjunnoilla ja loput hyökkäyksillä. Kuva Antti Kaskinen

Viesti vei, mutta Vampula tarjosi hyvän vastuksen

20.10.2021

Vampula pelasi ilman passari Elvita Dolotovaa, joka loukkasi kätensä viime pelissä Pölkkyä vastaan. Todennäköisesti hän on pelikunnossa jo sunnuntain ottelussa. Pipsa Roivainen pyöritti hänen sijastaan peliä lähes koko ottelun ajan. Ensimmäisen ja toisen erän lopussa liigadebyyttinsä teki LP-Vampulan oma kasvatti Nanna Talvitie, joka on pelannut Vampulan väreissä junnuvuosista alkaen.

Ensimmäinen erä oli tasaista aina tilanteeseen 7-7 saakka, mutta sitten Viesti karkasi 7-12 johtoon. Tästä Vampula ei kuitenkaan lannistunut, vaan aloitti kirin ja Cassie Bairdin kahdella ässäsyötöllä pisteen päähän tilanteessa 14-15. Viesti vei kuitenkin erää vahvasti ja voitti sen lopulta pistein 21-25.

Toinen erä alkoi Viestin johdossa, mutta Vampula kuroi Viestin tekemää kaulaa umpeen ja oli jo pisteen johdossa tilanteessa 16-15. Viesti tasoitti ja Vampulan kasvatin Iina Andrikopouloun syöttövuorolla Viesti meni menojaan ja takoi erän loppunumeroiksi 16-25.

Kolmas erä alkoi Vampulalla hyvin ja joukkue johtikin erää alussa pistein 5-3. Peli oli tasaista, tiukkaa taistelua puolin ja toisin aina tilanteeseen 10-10 asti. Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen hermostui tuomareiden ratkaisusta Vampulan tasoituspisteestä jopa siinä määrin, että sai keltaisen kortin. Vampula sai hyvän puhdin päälle ja vei erää ensin tilanteeseen 14-11, jonka jälkeen Viesti tasoitti, mutta Vampula ei siitä lannistunut, vaan johti erää jo 19-15. Vampulalla toimi hyvin niin vastaanotto, torjunta kuin hyökkäyspelikin.

Viesti tuli kuitenkin kokemuksellaan rinnalle, ja lopulta ohi pistein 23-25.

Viestin voiton takuunaisena oli Iina Andrikopoulou, jonka pistesaldo oli 19/+16. Hänet palkittiin Viestin parhaana pelaajana.

-Vampula tuli viimeiseen erään tosi kovaa ja puolusti hyvin. Erien sisällä peli oli aika ailahtelevaista puolin ja toisin, mutta onneksi selvittiin, sanoi Iina Andrikopoulou.

- Meillä oli ihan ok peli, mutta aina on jotain parannettavaa. Huittisissa pelaaminen sytyttää aina, onhan tämä vanha kotisali, jossa on tutut katsojat paikalla. Aina kiva tulla tänne, sanoi Andrikopoulou.

LP-Vampulan parhaana palkittiin Cassidy Baird. Hän keräsi illan aikana pistesaldon 12/+6. Kolme pistettä syntyi ässäsyötöillä.

-Erien keskivaiheet olivat meille vaikeita ja meidän pitää vain löytää ratkaisu siihen, miten siitä noustaan. Viestin joukkue on hyvä ja selvästi tunsi heikkoutemme, mutta me voimme olla huomattavasti parempia, sanoi Cassie Baird.

Syöttöpelistään hän totesi, että se toisinaan toimii, toisinaan ei.

Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen oli tyytyväinen voitosta, mutta harmitteli sitä, että pitkän pelitauon jälkeen joukkue ei ihan päässyt omalle tasolleen.

-Erien lopuissa olimme kovia, ehkä vähän myös vastustajan ansiosta. Viimeinen erä oli mielestäni aika tasokasta peliä molemmilta joukkueilta. Vaikka se oli tiukin erä, se oli meidän paras erä. Tästä hyvästä väännöstä on hyvä jatkaa, sanoi Tomi Lemminkäinen.

Viesti oli Huittisissa 11 pelaajan ryhmällä. Viktoriia Tuchasvili oli passarina vain ensimmäisen erän ajan, vaikka olisi halunnut pelata enemmänkin.

-Olimme kuitenkin sopineet niin, että Viki pelaa vain yhden erän. Meillä on nuoria nälkäisiä pelaajia, jotka pelasivat tänään hyvin. Meillä vastaanottopeli ei toiminut niin hyvin kuin Vampulalla. Me olemme tehneet enemmän ässiä kauden muissa peleissä, mutta nyt niitä ei tullut, kun Vampula pelasi kauden parhaimman vastaanottopelinsä, sanoi Lemminkäinen.

- Tämä oli meille vaikea ottelu. Meillä oli paljon hyviä hetkiä, mutta meidän pitää oppia, miten menetetyn pisteen jälkeen noustaan. Tällaisessa ottelussa fokusta ei saa menettää edes yhden pisteen ajaksi. Viesti on kokenut joukkue ja osa pelaajista on pelannut jo kauan yhdessä. Se näkyy, sillä he tietävät, mitä toinen tekee ja he voivat luottaa siihen. Me painostimme heitä kuitenkin hyvin kolmannessa erässä, sanoi LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos.

Vampulan seuraava ottelu on kotisalissa sunnuntaina. Silloin verkon takana on Jymy Volley.

-Jokainen ottelu on erilainen ja tappiosta huolimatta me voimme ottaa tästä ne positiiviset asiat mukaan sunnuntain peliin, sanoi Ziga Kos.

Ottelun pro liberoksi valittiin Viestin Netta Laaksonen.