laura ja marika.JPG
LP-Vampulasta Kuusamon hyökkäystä torjumassa Laura Laukkanen (10) ja Marika Välimäki (7).

Kuusamon Pölkky odotetun vahva Huittisissa

9.10.2021

Pölkky aloitti ottelun kovalla hyökkäyksellä ja Vampulan valmentaja Ziga Kos joutui ottamaan ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 2-7.  Aikalisän jälkeen ottelu tasoittui ja Vampula sai pelin juonesta kiinni. Erän puolivälissä tilanne oli jo 14-14, kunnes Pölkky napsi taas pisteitä tasaiseen tahtiin ja johti erää 16-20. Vampula ei luovuttanut, vaan kiri rinnalle, mutta loppurutistus ei aivan riittänyt ja erä meni Pölkylle luvuin 23-25.

Toisessa erässä Pölkky otti tahtipuikot jälleen käsiinsä ja takoi pisteitä niin ässillä kuin torjunnoilla. Ottelu oli pian tilanteessa 9-17 , kun Carlyle Nusbaumin syöttövuoro venyi todella pitkäksi. Hän takoi ottelussa peräti viisi ässää. Erä päättyi Pölkylle 14-25.

Kolmas erä alkoi tasaisemmin. Hakkuri Marika Välimäen tilalle Kos nosti Julia Seikkulan. Toisen vaihdon kotijoukkue teki, kun passari Elvita Dolotova loukkasi kätensä vastaanottotilanteessa. Hänen tilalleen passariksi tuli Pipsa Roivainen. Vampula johti erää luvuin 13-12, jonka jälkeen Pölkky otti aikalisän. Se tehosi, sillä Pölkky nousi Vampulan ohi ja meni menojaan vieden erän nimiinsä pistein 18-25.

Ottelun parhaina palkittiin LP-Vampulasta keskipelaaja Laura Laukkanen, joka takoi pisteet 7/+7. Pölkyn paras oli yleispelaaja Carlyle Nusbaum pistein 16/+9. Pro liberoksi nimettiin Kuusamon Sanna Häkkinen.

Lehdistötilaisuudessa Laura Laukkanen totesi, että ensimmäinen erä lähti kotijoukkueelta hitaasti liikkeelle, mutta se taisteli erän voitosta. Kovilla syötöillään Kuusamo rikkoi ottelussa kotijoukkueen vastaanoton ja torjui hyvin.

-Kotiyleisöllä on otteluissa ihan järkyttävän suuri merkitys. Fanit tuovat tunnelman tähän halliin. Itseäni yleisön kannustus sytyttää, sanoi Laukkanen.

Carlyle Nusbaum totesi, että joukkue teki hyvää työtä niin syötöissä, vastaanotossa, hyökkäyksissä ja torjunnoissa.

-Pelasimme hyvin joukkueena, sanoi Nusbaum.

Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis totesi, että joukkueen tavoitteena oli napata Huittisista kolme sarjapistettä ja siinä he onnistuivat.

-Vampula pelasi hyvin, he aiheuttivat meille ongelmia, joihin meidän oli pakko etsiä ratkaisuja. Onnistuimme ensimmäisen erän jälkeen hyvin torjunnoissa ja muutoinkin estämään Vampulan pyristelyä, sanoi Gkotsis, joka oli viime kaudella OrPon valmentajana.

Gkotsis on tyytyväinen saamastaan mahdollisuudesta valmentaa Kuusamon Pölkkyä, jonka tavoitteena on olla liigan kärkinelikössä.

-Pölkky ansaitsi voittonsa. Ottelu oli meille kaikella tavalla vaikea. Vastaanotto ei toiminut, joten emme pystyneet parempaan, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

Hän kehui joukkueen faneja, jotka jaksavat tukea joukkuetta vaikeinakin hetkinä.

-Yleisö näki, milloin meillä oli vaikea ja halusi auttaa meitä tiukkoina hetkinä. En voi muuta kuin olla kiitollinen heille, sanoi Kos.