DSC_1295.JPG
Cassidy Baird (vas.) ja Kristiana Petrova tekivät Vampulalle yhteensä 29 pistettä. Kuva Antti Kaskinen

Vampula haastoi hyvin Hämeenlinnaa, mutta

28.9.2021

Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkue oli odotetun vahva kotikentällään, kun LP-Vampula Huittinen asettui verkon toiselle puolelle. Ottelu päättyi tiukan neljännen erän jälkeen numeroin 3-1 ja eräpistein 25-14, 25-19, 23-25, 26-24.

Ottelun alku oli LP-Vampulan kannalta heikko. Vastaanotto ei toiminut.  Hämeenlinnan Daniela Öhman takoi neljä satasen hyökkäystä ja torjui Vampulan hyökkäykset kolmasti[hmo1] .

Toisessa erässä Vampula pääsi otteluun paremmin mukaan. Vastassa oli kuitenkin kivikova joukkue, jossa maajoukkueessa Öhmanin lisäksi kesällä urakoineet Michaela ja Yasmine Madsen olivat juuri niin vahvoja kuin olettaa saattoi.

Kolmas erä eteni tasaisesti, mutta Vampula meni yllättäen johtoon ja vei erää jo pistein 16-20, mutta Hämeenlinna kuroi tuon piste-eron Yasmine Madsenin syöttövuorolla. Vampula ei tuosta kuitenkaan hätkähtänyt, vaan vei erän nimiinsä 23-25.

Neljännen erän alussa Hämeenlinna meni jo selvältä tuntuvaan johtoon, mutta Vampula kuroi eron kiinni ja johti jo erää pistein 21-23. Hämeenlinna vei kuitenkin erän jatkopalloille ja vei sen pistein 26-24.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin yleispelaaja Cassidy Baird, joka teki komeat 20 pistettä. Niistä 14 syntyi hyökkäyksillä, neljä torjunnoilla ja kaksi ässäsyötöillä. Keskitorjuja Samantha Rubalin pistesaldo oli kymmenen, näistä viisi torjunnoilla ja viisi hyökkäyksillä. Keskitorjuja Laura Laukkanen ja yleispelaaja Kristiana Petrova tekivät kumpikin yhdeksän pistettä. Laukkasen pisteistä kaksi syntyi ässäsyötöillä, viisi hyökkäyksillä ja kaksi torjunnoilla. Petrova teki kahdeksan pistettä hyökkäyksillä ja yhden torjunnalla. Torjunnoissa Vampula oli ottelun ykkönen luvuin 12-10.

Hämeenlinnan parhaana palkittiin Yasmine Madsen ja ottelun Pro liberona Hämeenlinnan Emilia Joensalo.

LP-Vampulan peliesitys lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Perjantaina on edessä vierasottelu Oriveden Ponnistusta vastaan.