DSC_1702.JPG

LP-Vampula Huittinen saalisti kolme pistettä Wovolta, nousi playoff- viivan yläpuolelle

10.1.2021

Ottelu oli historian ensimmäinen Huittisten Tahto Areenalla pelattu Mestaruusliigaottelu, joka pelattiin tyhjille katsomoille. Alussa joukkueiden otteista näkyi hermostuneisuutta ja yliyrittämistä, joka mitä ilmeisemmin johtui ottelun olleen ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Ensimmäisessä erässä pohjoisen vieraat saivat pelinsä paremmin kulkemaan, mutta Huittislaiset saivat kuitenkin erävoittoon tarvittavat pisteet kasaan. Kahdessa jälkimmäisessä erässä Vampula sai vieraista niskalenkin, eikä Wovolta löytynyt enää paukkuja siitä irti päästä. Mila Viljasen passit löysivät tulikuumassa kunnossa olleet Taylor Miltonin ja Dayshia Loftonin. Edellisen joukkueiden kohtaamisen tavoin Iina Niemelän peli mahdollisti keskihyökkäyksen käyttämisen, jossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella nähtiin myös lupaavia otteita esittänyt Aleksandra Petrovic. Wovon hakkuri Saana Lindgren aloitti ottelun hienosti, mutta loppua kohti pistetehtailu väheni. Keskipelaajaosastolla joukkueiden välinen ero oli selkein. Vampula ansaitsi voittonsa hyvällä yhteisellä pelillään tänään. Ottelu päättyi lopulta 3-0 (25-21, 25-17, 25-19)

Voiton myötä sarjataulukossa Vampula nousi playoff- viivan paremmalle puolelle, kahdeksanneksi, tasapisteissä seitsemäntenä majailevan Nurmon Jymyn kanssa. Parhaina Wovon pelaajista palkittiin Iida Paananen ja kotijoukkueesta Taylor Milton.

Lehdistötilaisuuden kommentit

Iida Paananen, Wovo

Vanhaan kotisaliin on aina mukava tulla. Täällä on paljon tuttuja, niin organisaatiossa, pelaajissa kuin myös talkooväessä. Vampula oli varsin vahva etenkin keskihyökkäyksissä ja meidät yllätti Aleksandran oleminen pelaavassa kokoonpanossa. Huomenna lähdetään Orpoa vastaan rohkealla ja rennolla peliasenteella. Etenkin puolustuspelaamista meidän on parannettava rutkasti tästä illasta.

Taylor Milton, Vampula
-Pelasimme mielestäni tosi hyvin. Takana on hyvä harjoitusjakso ja saimme tuotua sen myös peliin.

Teemu Mäkikyrö, Wovo

Ensimmäisessä erässä meillä oli saumaa, kun Vampulan peli ei ollut siinä vielä samanlaisessa iskussa kuin loput kaksi erää, joissa meillä ei ollut oikein mitään mahdollisuuksia saada tosissaan kotijoukkuetta horjutettua.

Darko Dobreskov
- Olen tosi iloinen voitosta ja siitä, että pelit jatkuivat pitkän tauon jälkeen. Olo tuntuu siinä valossa helpottuneelta. Olemme harjoitelleet paljon ja nyt edessä onkin melkoinen otteluruuhka, kun pelejä on siirretty paljon.

Vastaanotto 47 (10)% / 41 (11)%, torjunnat 3/8, ässät 1/3, hyökkäys 46% / 31%.