• Digitoimisto Huima
  • Toripuoti

LP-Vampula vaikeuksien kautta selvään voittoon tutuista Kuopiolaisvieraista

29.1.2020

Ottelussa oli normaalia enemmän mielenkiintoisia elementtejä, sillä vastustajan riveistä löytyi useita Huittisissa aiemmin urallaan pelanneita pelaajia. Ehkä suurin mielenkiinto yleisön joukosta osui viime kauden kapteenin Iida Paanasen otteisiin. Iida aloitti ottelun passarina syöttöruudusta ja seuran ulkomaalaisvahvistus Nikki Cornwall aloitti hakkurin paikalta. Erän edetessä Nikki jatkoi kuitenkin passarina ja Iida siirtyi etukenttäkierroksen ajan vaihtopenkille, tullen sieltä kuitenkin välillä takaisin.

LP-Vampulan ja Puijo Volleyn avauserä oli juuri niin haastava kuin ennakkoon oli odotettavissa. Puijo lähti altavastaajan asemassa hyökkäämään rohkeasti ja kotijoukkue sortui turhan useasti omiin virheisiin. Andrikopouloun ja Cveticanin hyökkäyspisteiden avustamana erä lopulta Huittisiin pistein 25-21.

Toinen erä alkoi Mila Viljasen tahdissa, kun hän rokotti kuopiolaisten vastaanottoa kolmella ässällä ja tilanne oli hetkessä jo 5-0. Puijo joutui jo tuossa vaiheessa erää turvautumaan ensimmäiseen aikalisäänsä. Vampula jatkoi verkolla pisteiden tehtailua laajalla rintamalla, eikä Puijo pystynyt tuohon rynnistykseen vastaamaan, josta johtuen toinen aikalisä vieraille tilanteessa 10-2. Aikalisän jälkeen Vampulassakin pelannut Hilkka Hujanen pyrki ottamaan joukkuettaan reppuselkään torjuntapisteellä ja kahdella suoralla syöttöpisteellä. Hyvällä pelipäällä olleet Jakic sekä Andrikopoulou pitivät kuitenkin hyvillä onnistumisilla vieraat aisoissa. Sen enempään ei erässä vaihtojenkin myötä parannusta yrittäneet Kuopiolaisvieraat kyenneet ja erä lopulta selvääkin selvemmin LP-Vampulalle pistein 25-12. Ottelun päätöspisteen pamautti Narvipallosta Huittisiin kehittymään siirtynyt ykkössarjasta farmisopimuksella ja kentälle erän loppupuolella päässyt Julia Seikkula. Kaksi edellistä pistettä sen sijaan päätti Loimaalaistaustainen, seurassa jo viidettä kautta, mutta loukkaantumisten vuoksi hajanaisia kausia pelannut Marika Välimäki.

Kolmannessa erässä tahti vaikutti jatkuvan toisen erän kaltaisena ja tällä kertaa Jakicin hyökkäyspisteen jälkeen Kiukaisten lahja Suomen lentopallolle, Jenni Jantunen, syötti kaksi ässää. Tilanne toisen erän alun tavoin 5-0 ja Kuopion ensimmäinen aikalisä. Tuosta shokkialusta ei savolaiset enää nousseet, vaan erä päättyi kotijoukkueen useista vaihdoista huolimatta Vampulalle Julia Seikkulan hyökkäyspisteellä erin 3-0 (25-21, 25-12, 25-19).

Huittisissa saatiin nauttia voittoisasta lentopallosinnuntaista, kun aiemmin päivällä pelatussa ykkössarjaottelussa LP-Vampula voitti LP Viestin ja pistetehtailu sai näin jatkoa Liigajoukkueen voiton merkeissä.

Ottelun parhaina palkittiin vieraista kapteeni Hilkka Hujanen ja kotijoukkueesta passari Mila Viljanen.

Lehdistötilaisuus näkyy facebookista LP-vampulan livestä, mikäli tekniikka sen meille suo.